אפריל 2014

מידעון משאבי אנוש
עובדים חדשים בטכניון

שם
מורן בוניאל
אלי צייטלר
גלעד בנסקי
ענבר ברוש
אסף וולף
ליאת להמן
רונית קצב
אווה אלוף
אורן ברששת
חגית שגב
אלכס אלכסנדרוב
קארין גליקמן
יעל רובר
רותי דונג
לילך שחר
רונית ליס הכהן
יעל סטרול
ולדימיר קוגן
גיל ברקוביץ
ורד שני
אלי מירושנסקי
קרן שטגר
תפקיד
מזכירה לענייני הוראה
מהנדס תוכנה
מהנדס מעבדה
מהנדסת מעבדה
מהנדס מערכות מידע
מרכזת הוראה
מזכירה לענייני הוראה
עוזר ראש אגף לארגון ומינהל
עוזר אחראי בניין
בקרית רכש
מהנדס מיזוג אוויר
עובדת בכירה
מזכירת הוראה
רכזת חממה חברתית
מתאמת ביקורים
רכזת פרוייקטים
מזכירה
מהנדס מעבדה
יועץ לסטודנטים לקויי למידה
ביולוגית
כלכלן תקציבן
רכזת פרוייקטים
אגף / פקולטה
הפקולטה לרפואה
אגף מחשוב ומערכות מידע
הפקולטה לאווירונאוטיקה
הפקולטה להנדסה ביו רפואית הפקולטה להנדסת חשמל
הפקולטה לארכיטקטורה
הפקולטה לרפואה
אגף קשרי ציבור
הפקולטה להנדסת תעשיה וניהול
מחלקת הרכש
אגף בינוי ותחזוקה
אגף חשבות
הפקולטה להנדסה ביו רפואית
הפקולטה לארכיטקטורה
אגף קשרי ציבור
ביה"ס הבינלאומי
לשכת מנכ"ל
מעבדות דנציגר
לשכת דיקן הסטודנטים
הפקולטה לרפואה
אגף תקציבים
הפקולטה לארכיטקטורה

עובדים שהחליפו תפקיד

שם
ירון הראל
דג שחר
אושרית לוסקי
חגית ורבנר נחמיאס
תפקיד
אחראי אחזקה ומחשוב
מהנדס מחשבים
ראש מדור נכסים וביטוח
רכזת מנהלית
אגף / פקולטה
המחלקה ללימודים הומניסטים ואומנויות
הפקולטה להנדסה אזרחית
יחידת מכרזים ולוגיסטיקה
יחידת הבטחון

**הננו מאחלים לכל העובדים החדשים והמחליפים הצלחה וסיפוק מהעבודה.

עובדים פורשים

שם
גוטמן גילה
הלוי חנה
רבינו אביבה
לוי אליהו
גרוסמן יהודית
גרטל אסתר
טלמון דליה
רוזנפלדר לאה
ריבצ'ין אירינה
כהן אביבה
שפיץ אריקה
קודה נירה
קתמור דוד
זמיר עמירם
בירמן רחל
טראב שולמית
שוורצברג זיוה
קוצר עדנה
בקי חיה
יחידה
הפקולטה לכימיה
הפקולטה לרפואה
הפקולטה לרפואה
המחלקה ללימודים הומניסטיים ואומנויות
אגף חשבות
הפקולטה להנדסת מכונות
ביה"ס לתארים מתקדמים
הפקולטה לביולוגיה
הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית
הפקולטה לרפואה
הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון
הפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית
הפקולטה לפיסיקה
אגף מערכות מידע ומחשוב
אגף מערכות מידע ומחשוב
הפקולטה לביולוגיה
המרכז לקידום הלמידה וההוראה
ביה"ס לתארים מתקדמים
היחידה ללימודי הסמכה

** אנו מודים לכל הפורשים על שירותם בטכניון ומאחלים להם כל טוב ובהצלחה בהמשך דרכם.


תוכנית תמריצים בטכניון יוצאת לדרך!

אגף משאבי אנוש שוקד על קידום תהליכים לעידוד מצויינות העובדים ופיתוח ההון האנושי בטכניון. כחלק ממהלך זה, פותחה תכנית תמריצים חדשה לעובדים בסגל הטכני והמינהלי.

תוכנית התמריצים הינה נדבך נוסף בתוכנית המצויינות הקיימת כיום (בחירת עובד מצטיין יחידתי/טכניוני אחת לשנה), ותיושם לאורך כל השנה, באופן שוטף.

התוכנית תואמה עם יושבי ראש ארגוני העובדים .

התוכנית נועדה לעודד מצוינות ואין מטרתה לשמש כתוספת שכר, אלא לתת כלי בידי המנהלים לתגמל עובדים על עשייה יוצאת דופן אל מול קריטריונים אחידים וברורים, המפורטים מטה .

בתוכנית זו מוגדרים שני סוגי תמריצים:

1. שוברי שי

2. תגמול כספי

הקריטריונים למצוינות אשר ייבחנו לצורך עמידה בתוכנית זו:

שירותיות - העובד נותן לקהל לקוחותיו שירות יוצא דופן, יעיל, אדיב ואכפתי.

מקצועיות - העובד מבצע את תפקידו ברמה מקצועית ואיכותית גבוהה, מתעדכן בחידושים ומתייעל בתפקידו.

מחויבות ארגונית- העובד מפגין רמה גבוהה של מחויבות לארגון ונכונות לתרום מעבר לנדרש.

עבודת צוות - העובד מפגין נכונות לסייע בכל עת ולתרום לעבודת הצוות ולארגון בכלל.

יוזמה וחדשנות - העובד יוזם שינויים ושיפורים התורמים לייעול תפקוד היחידה.

סיום פרויקט בהצלחה - העובד פועל באופן יוצא דופן ותורם מעבר למצופה להצלחת הפרויקט.

ניהול ומנהיגות (מיועד למנהלים) - המנהל מהווה דוגמא אישית לעובדיו, מעצים את עובדיו ומניע אותם להשגת מטרות הארגון.

מצוינות הנהלה- התגייסות העובד לפרויקט כלל טכניוני שההנהלה יוזמת את מתן התגמול. (תרומה לקהילה/אחר).

תוכנית זו תצא לדרך ב-04/2014 ותוגדר בשלב ראשון כפיילוט לשנה.

בברכה ובהצלחה !
מדור פרט ופיתוח עובדים


חשוב ! - עדכון מוטבים / שאירים בנכסים פינסיים

בחודש מרץ 2014 קופות הגמל והפנסיה, שולחות ללקוחותיהם את הדוחות השנתיים. אנו ממליצים בעת קבלת הדו"ח השנתי, לשים לב לנושא של המוטבים (שאירים).

חלק חשוב מתהליך פתיחה של תוכנית חיסכון פנסיונית חדשה הוא חתימה על טופס שבו מגדיר המבוטח החדש את המוטבים שלו, כלומר האנשים שלהם הוא ירצה להוריש את כספי החיסכון הפנסיוני שצבר.

נכסים פנסיוניים, הכוללים ביטוח חיים, ביטוח מנהלים, קופות גמל, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה, אינם נחשבים לחלק מעיזבון של מבוטח, והם אמורים להיות משולמים למוטבים, ללא קשר למה שרשום בצוואתו של העמית המבוטח או לזהות שאיריו לפי חוק הירושה. העדכון צריך להיעשות בהתאם למצב האישי או המשפחתי. עדכון אינו עולה למבוטח כסף, ויכול לחסוך הרבה עוגמת נפש והוצאות משפט יקרות. בדו"חות השנתיים שמקבלים המבוטחים, לא נרשמים שמות המוטבים אבל רשום תאריך העדכון. חשוב שהמבוטחים יראו בכך תזכורת שאמורה להדליק נורה אדומה ולתת אינדיקציה בנוגע למוטבים הרשומים ואם יש צורך בעדכון שלהם.

אם התחתנתם, התגרשתם, חס וחלילה התאלמנתם או להבדיל, נוספו לכם צאצאים נוספים ואתם רוצים שהם יזכו בכספי הביטוח הפנסיוני שלכם, דאגו לרשום אותם כמוטבים שלכם. קיימים לא מעט מקרים שבהם כספי פנסיה עברו רק לילד הבכור ולא לשאר הילדים (כולל ילדים מאומצים) , רק כי המבוטח שכח לעדכן בפוליסה שמשפחתו התרחבה עם השנים. או למשל מבוטח שהתגרש והתחתן מחדש אבל בפוליסה רשומה עדיין אשתו הראשונה - ולכן הכספים יעברו אליה, מכיוון שחיסכון פנסיוני לא נחשב לעיזבון, רק מה שכתוב בפוליסה כמוטבים או שאירים נחשב, וההוראה האחרונה שהתקבלה היא זו שתופסת. אחרי שאדם הלך לעולמו לא ניתן לשנות את המוטבים.

לעדכון מוטבים במידה ונדרש יש לפנות ישירות לקופות הפנסיה והגמל .

לעדכון מוטבים בביטוח חיים ריזיקו של עובדי טכניון , ניתן להוריד מאתר האינטרנט של אגף משאבי אנוש http://hr.web.technion.ac.il/ ולהעביר למדור פרט ופיתוח עובדים.


מדור הדרכה

להלן פעילויות ההדרכה לחודשים אפריל - מאי:

פעילות קהל יעד מועד פתיחה מועד אחרון לרישום
אנגלית מדוברת עובדים המתנהלים באנגלית ביום –יום. 14/5/2014 7/4/2014

חירות וסדר!
מאת : הרב ד"ר אלעד דוקוב
חג הפסח הוא חג החירות, בו יצאנו ממצרים. הוגי דעות רבים ולוחמי חירות ציינו את יציאת מצרים כדוגמא המכוננת של שאיפותיהם. אך דבר תמוה, אם מטרתו של החג הוא לציין את חירותו של האדם למה אנחנו עסוקים לקראתו בכל כך הרבה הכנות. החל מניקוי הבית דרך ביעור החמץ ושאר הכנות החג. המצווה היחידה בה אנו מצווים בכל ימי החג היא ההגבלה מחמץ, שאר מצוות החג הינן רק בליל הסדר. האם זוהי חירות? גם ליל הסדר כשמו כן הוא, הוא ערוך בצורה מופתית הכל נקבע מראש, מתי שותים כמה שותים מתי אוכלים מה קוראים ועל מה מדברים, האם זוהי החירות הנכספת?

גם המצה הינה בסך הכל לחם\עוגה עם מיגבלות נוספות: ללא שמרים, ללא סוכר, ואפילו ללא זמן המתנה. ללא צל של ספק העיקר בלחם הוא הקמח ומים ,אפילו ללא התפיחה. ללחם זה קוראים מצה. המצה היא המביאה אותנו לבירור מהם המרכיבים המשמעותיים בחיינו ומהם התוספות. לכן עוד לפני יציאת מצרים, בליל הסדר הראשון לפני מכת בכורות, נצטווינו לאכול מצה. לפני שיצאנו לחירות נזקקו לברר את זהותנו.

הדרך לחירות עוברת דרך השאלה היסודית מה העיקר ומה טפל בחיינו. רק לאחר שהאדם יכול לענות על שאלה זו באופן ברור וחד הוא יכול לצאת למסע החירות של החיים, לבחירה החופשית ולחלומות הכל כך מגוונים שהבורא הניח לפתחינו.

זוהי הסיבה שלפני חג הפסח אנו עסוקים בניקוי יסודי של החמץ, המיותר, בשאיפה שניקוי זה אף ינקה את ליבנו. ודווקא בערב היקר של השנה המיועד לחינוך, להעברת הלפיד לדור הבא, אנחנו מבינים שיצירת המסגרת, הסדר, תתרום לאיזון, ליכולת לחנך להוות המשך.

כל הורה, המחנך את ילדיו, יודע שהבסיס לחינוך, להתקדמות הוא קביעת כללים וצפייה מילד לעמוד בהם תוך שלילת האפשרות של "הכל מותר". דווקא המסגרת היא המקנה לו את היכולת לבחור לבנות את אישיותו להיות בן חורין אמיתי. אפילו הרצון הבריא של נער מתבגר לשבור את המסגרת אפשרית רק כאשר קיימת מסגרת. המסגרת איננה העיקר בעיניו אלא שבירתה. זוהי גם הסיבה שכללי הבית משרים לנער את הביטחון העצמי והיציבות הנדרשת.

על אף התקדמות הטכנולוגיה, האדם עדין נשאר בשלו , עדין זקוק כל פעם מחדש לברר מה העיקר ומה הטפל בחייו. מסע זה של בירור הזהות הוא הבסיס לחירות. וזהו מטרתו של חג הפסח.

חג פסח כשר ושמח!


נופי מעבדה – מראות בעין המיקרוסקופ, תערוכה חדשה בטכניון

עבודות מחקר של 29 חוקרים בטכניון מוצגות בתערוכה “נופי מעבדה – מראות בעין המיקרוסקופ”.

התערוכה מאפשרת הצצה נדירה אל עולם שלם המסתתר במעבדות המחקר בטכניון. הרעיון האוצרותי של התערוכה “נופי מעבדה” הוא שבמבט ראשון התמונות המרהיבות נראות כמו משהו מוכר מן הטבע, אולם בקריאת הכיתוב המתלווה לכל תמונה, מגלה הצופה שתמונות הנוף הן בעצם משהו שונה, אחר ולא צפוי.

העבודות המוצגות בתערוכה התקבלו באמצעות מיקרוסקופים, מסוגים שונים, מחוקרי הטכניון העוסקים בתחומי מחקר מגוונים של מדעים מדויקים, מדעי החיים, הנדסה ורפואה. הצילומים של מדעני הטכניון שנלקחו דרך מיקרוסקופים מוצגים כתערוכה מרתקת ומרהיבה, אך אין לשכוח שמעבר ליופיין של התמונות המוצגות, הן קודם כל בעלות ערך מדעי.

התערוכה פתוחה לקהל הרחב ומוצגת בגלריה החדשה, במבואה לספרייה המרכזית ע”ש אלישר.

הינכם מוזמנים לבקר התערוכה בשעות הפעילות של הספריה המרכזית ע"ש אלישר.

מידעון משאבי אנוש


חג האילנות בטכניון

כתבה : אפרת נתיב-רונן

עובדי בנין אולמן חגגו את חג האילנות בגן האקולוגי בטכניון. העובדים נהנו מסיור מקצועי ומרתק ברחבי הגן, שמעו על ההיסטוריה של המקום ועל המתרחש בו כעת, נהנו מהשקט במקום ויופיו של הגן.

לאחר הסיור, זכו מיטיבי הלכת לכיבוד שכלל פיתות על הטאבון, חומוס, לבנה ושוקולד, ירקות חתוכים , לימונדה ותה צמחים.

בסיום הארוחה היה חידון קצר על כל ירקות המרק, שבסופו התברר לנו, שכל מה שחשבנו שאנו יודעים על ההבדל בין ירק לפרי הוא לא מדויק.

כל המבקרים ציינו לטובה את הביקור, ששילב הן תוכן לימודי והן גיבוש חברתי ווחיזוק הקשרים בין היחידות השונות בבניין - והכל במקום כה קרוב ונגיש .

בקיצור: מומלץ בחום לא רק בט"ו בשבט!

מידעון משאבי אנוש


45 שנים לפקולטה לרפואה- טקס הבוגרים

מאת : פנינה זיו- ארגון בוגרי הטכניון

נתחיל מן הסוף...

בסוף החלק הבימתי של יום שני ה- 3.2.2014 בערב, פרופ' אליעזר שלו דיקן הפקולטה, נעמד במקומו באולם רות, מול משפחת הפקולטה לדורותיה, ושר את הבית הראשון של 'שיר נבואי קוסמי עליז', במקור, שירו של יוני רכטר, שמילותיו הוסבו לשיר הפקולטה. משסיים את הבית הראשון, עלה לבמה. כשאחריו קמו לשיר כל אחד בתורו, פרופ' מיכאל אבירם, המשנה לדיקן, פרופ' אדו פרלמן, הדיקן לשעבר, פרופ' פרץ לביא , נשיא הטכניון ודיקן לשעבר ופרופ' רפי ביאר, מנכ"ל רמב"ם ודיקן לשעבר, כל אחד שר את הסולו שלו, ועלה לבמה. חמשה פרופסורים, מנהיגות הפקולטה, הדליקו את הקהל ששר איתם במחיאות כפיים סוערות. איזה ביצוע. הפרופסורים ממש לא ידעו שהם כאלה.

בשעה מוקדמת של הערב יותר מחמש מאות חברי משפחת הפקולטה לרפואה גדשו את הלובי של הפקולטה. פגישות נרגשות של חברים שבילו פה שנים משמעותיות של חייהם... וקבלו הזדמנות 'לחזור הביתה'. שלטי הענק של תמונות המחזור היו מוקד לעלייה לרגל..... נוסטלגיה על אז... והשואה לעכשיו. והמצלמות הן לא הפסיקו לתקתק.

באודיטוריום, בדרכים אמנותיות מגוונות, סיפרנו את סיפור הפקולטה לרפואה ע"ש רות וברוך רפפורט, בטכניון. התחלנו במיצג וידאו ורקדנית הלבושה כחייזר, שבריקוד ובהקרנה פרשה את השגי הפקולטה לאורך 45 שנים. המייצג היה מלווה במוסיקה סוחפת. מכל עבר נשמעו לחישות של התפעלות, על ההישגים ועל דרך הצגתם. את הערב הינחה פרופ' עמוס עציוני, מנהל ביה"ח מאייר ברמב"ם, שעשה זאת בקלילות ובחן רב.

בערב נשאו דברים פרופ' אליעזר שלו, פרופ' פרץ לביא ואני כמנהלת ארגון בוגרי הטכניון. צוות ארגון בוגרי הטכניון הפיק את הערב על תכניו המגוונים, בשיתוף אנשי הפקולטה.

הוקרנו סרטונים קצרים על ההיסטוריה של הפקולטה, סיפורי בוגרים, קליפ הומוריסטי על קצב הפקולטה, קליפ שירתם של 'הפרופסורים', זרקור לבוגרים בו עלו לבמה: ד"ר שרה סיגלט, ד"ר אהרון פרימרמן וד"ר מנשה ברזילי שהציגו פן לא רפואי של שטחי התעניינותם. כל אחד וסיפורו המיוחד. הקומפוזיציה המופלאה של תכני הערב הם מעשה יצירתה של תמי טיש, הבמאית.

צילמנו עשרות בוגרים בכל רחבי הארץ. מפגשים אלה היו הבונוס של התהליך. איזה בוגרים... צנועים, מקצועיים, אוהבי אדם, משכמם ומעלה, מובילים עולמיים ברפואה ובמחקר.

בחלק המוסיקלי של הערב שרו האחים גת שלושה שירים. הפתעת הערב הייתה 'העממית', שישבה כל הערב באולם, בקהל, הקשיבה לנאמר ולמוקרן, ובטיימינג מוסכם, קיבלה שיחת טלפון מבעלה דוד. כמענה לשיחה ספרה לדוד חוויות מהתרשמותה. התגלגלנו מצחוק. היה זה סטאנדאפ איכותי וחכם שהתבסס רובו ככולו על הנאמר באותו ערב על הבמה. אף אחד מהדוברים לא יצא נקי מנחת לשונה. 'העממית', היא השחקנית המחוננת אלינור סלע.

אכן היה זה ערב מרגש ומעניין. היו בו מפגש חברים, ארוחה טובה, גאוות יחידה, לבבות נרגשים שהחסירו פעימה, והרבה הרבה צחוקים. ערב מגבש בטעם של עוד. נתראה בשנת החמישים.

מידעון משאבי אנוש


הפקולטה להנדסה אזרחית: סדנא ליצירתיות וחדשנות

כתב וצילם: יואב דויטשר

הסדנא ליצירתיות, חדשנות והובלת רעיונות ללא עלות התקיימה בפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית במהלך חודש פברואר 2014.
המפגש הראשון התקיים בתחילת החודש וכלל הכרות עם מושגי היסוד של מודל חדשנות, חלוקה לקבוצות וביצוע תרגילים של העקרונות שנלמדו.

התנסינו בתרגיל של יצירת מוצר בצוותים: המטרה היתה לייצר מוצר שימושי ומעוצב מתוך ערב רב של חומרים שלכאורה אין שום קשר ביניהם. האמת: הפתענו אפילו את עצמנו: בתוך 30 דקות הצלחנו לייצר אבי-טיפוס לתפארת ולהציג אותם לפני כלל משתתפי הסדנא (ראו תמונות)

מידעון משאבי אנוש

בשלב הבא גיבש כל צוות רעיון לקידום הפקולטה. הרעיונות התקבלו בסיעור מוחות קבוצתי ונוצרו מתוך הבנת צרכי הפקולטה ושקלול היתרונות ותרומתם ליצירת ערך חדש לעובדים, לסטודנטים או לטכניון.

בשבועיים שלאחר מכן נפגשו הצוותים ושקדו על פיתוח ושיפור הרעיונות. כמו כן נעשו צעדים ראשונים ליישום היזמות והוכנו מצגות להמחשת הרעיונות. כל מיזם קיבל שם, הגדרנו צרכים ומטרות והכנו תכניות עבודה, חלוקת תפקידים ואחריות.

רשימת הפרויקטים:

הפאטיו בבנין שרמן: שיפוץ ושדרוג הפאטיו ויצירת פינת ישיבה נעימה עם קפה ואינטרנט לרווחת הסטודנטים. פרויקט הנצחה לרגינה עופר ז"ל בתרומת המשפחה.

חנות יד-2: פרויקט התנדבותי: כלבו למוצרים יד שניה לרווחת עובדים סטודנטים ונזקקים.

סביבה וגינון: פרויקט שתילה, גינון וטיפוח גינת תבלינים.

Happy Hour: מפגש חודשי של שעה בהשתתפות כלל עובדי הפקולטה לציון ארועים וקידום רעיונות משותפים.

פורום מהנדסים: יצירת פורום של מהנדסי מעבדות לקידום שיתופי פעולה, ידע ומשאבים.

ידיעון הפקולטה: ניוזלטר לשיתוף מידע פנים פקולטי בין העובדים.

רווחה ותרבות: ייזום פעולות רווחה ותרבות לגיבוש חברתי של העובדים.

הדרכות בטיחות: שילוב הלומדה להדרכת בטיחות במעבדות סטודנטים במערכת MOODLE.

במפגש השני של הסדנא הוצגו המצגות בפורום מכובד כולל הדיקן היוצא והדיקן הנכנס.

קיבלנו אור ירוק להמשך קידום הרעיונות ומימושם!


מסיבת פורים בטכניון לילדי המועדוניות

כתבה: אסנת לוי

כמידי שנה, התקיימה מסיבת פורים שמחה לילדי המועדוניות שאורגנה על ידי המתנדבים. מרכז קולר לבש חג והתמלא בהרבה אור, ססגוניות וצהלה, התקשט בליצנים, בלונים, שרשראות ועשרות ילדים שמחים.

גם הלב שלנו, העובדים, התמלא מלראות את הילדים רצים מנקודה לנקודה, שרים ומקפצים, רוקדים ואוספים פרסים, הבנות מתאפרות ומתקשטות בנצנצים ולקים, הבנים משחקים באולינג, וכולם יחד אוכלים את הליצנים שיצרו מבצק סוכר, את אוזני ההמן והמתוקים.

זו הייתה חוויה אדירה לכולם והתמונות מעידות על כך.

תודה רבה לצוות המתנדבים שנירתם באהבה להצלחתה של המסיבה, שהביאה רגעי אושר לכול המשתתפים.

מידעון משאבי אנוש


קורסים אקדמאיים בטכניון בגיל 15 זה בהחלט מאתגר, אבל ללמוד על נתינה זו מתנה לחיים.
1
תלמידי "תוכנית הנשיא לגילוי וטיפוח מדעני וממציאי העתיד בטכניון" , הזמינו בפורים ילדים השוהים במקלט לנשים מוכות בחיפה ליום כיף פורימי בטכניון.

תלמידי תכנית הנשיא (מיוזמתו של נשיא המדינה שמעון פרס) הינם תלמידים מצטיינים ומחוננים הלומדים ביחידה לנוער שוחר מדע בטכניון החל מכיתה ט' ועד כתה יב'. התלמידים עוברים הכשרה הכוללת מחקר במעבדות, סדנאות העשרה וקורסים אקדמיים בתחומי דעת שונים. הם מגיעים לטכניון פעם-פעמיים בשבוע מכל אזור הצפון והופכים יחד לקבוצה מגובשת הפועלת תוך נחישות והתמדה בשאיפה למצוינות רב-תחומית ותוך שמירה על יושרה וכבוד האדם.

על מנת לשמח את הילדים השוהים במעון לנשים מוכות בחיפה קישטנו את אחת הכיתות במרכז לחינוך קדם-אקדמי, הילדים הגיעו והתפזרו לתחנות השונות, אשר שילבו פעילות יצירתית וכיפית משולבת במידע מדעי ,כאשר תלמידי תוכנית הנשיא מדריכים ומלווים אותם בשלבים השונים.

יחד בנינו קלידוסקופים, למדנו ושיחקנו בחול הידרופובי, יצרנו חיות מבצק סוכר ותוך כדי למדנו על ערבוב צבעים ועל החיות השונות, ולכבוד פורים אפינו יחד אזני המן וקישטנו מסכות.

המפגש שהתחיל במבוכה קלה, הפך להיות מרגש ומשמעותי לכולנו. החיבור הבלתי אמצעי עם הילדים הנרגשים, שהגיעו מהמעון הפך לחוויה מעצימה גם עבור הילדים, שחוו את הטכניון ואת עולם המדע באופן כייפי ומתוק, וגם עבור תלמידי תכנית הנשיא שפשוט לא רצו ללכת הביתה בסוף היום.

היחידה לנוער שוחר מדע

מידעון משאבי אנוש


יחידת הדואר
לתשומת ליבכם, תפקידה של יחידת הדואר בטכניון, הינה נתינת שירות ומענה הולם במסגרת הטכניון בלבד. דברי דואר פרטיים אינם באחריות היחידה והם באחריותו הבלעדית של העובד .


והפעם טיפים למטבח...

הוספת דבש לתערובת

כשרוצים למדוד כף של דבש ,שמנו לפני כן את הכף במעט שמן. הדבש יחליק מן הכף בקלילות. אם יש במתכון גם שמן וגם דבש, השתמשו באותה כוס, רק לפי הסדר: שפכו קודם את השמן ואחריו את הדבש. אף טיפת דבש לא תישאר בכוס.

הבשלת בננות בוסר

קניתם בננות והן ירוקות ובוסריות - אפשר לזרז את הבשלתן בעזרת שקית נייר חומה, ביחד עם תפוח עץ אחד או שניים. כל בננה תהיה ראויה לאכילה כעבור לילה ויום מקסימום, ואולי גם לפני - תלוי במצבה ההתחלתי.

בננות בשלות מדי

קולפים, מועכים, מכניסים לשקית ניילון ושומרים במקפיא. מוציאים להפשרה כחצי שעה לפני שרוצים להשתמש, אפשר להכין עם זה עוגות נהדרות, לחם בננות, עוגיות, ואפילו להוסיף לסלט פירות כחלק מהרוטב: זה יעבה את הרוטב ויתן לו מרקם קטיפתי וטעם נהדר.

להחזיר חיים לגזר

אם גזר ששמרנו במקרר קצת הצ'טקמק ונהיה מדובלל, זה בגלל התייבשות הנוזלים שהיו בו. אם רוצים להציל אותו, מורידים חתיכה מחלקו התחתון, ממלאים כוס או קערת מים, ומעמידים את הגזר על החלק החתוך, כשגובה המים לא יותר מחצי גובה הגזר. תוך מספר שעות הגזר "ישתה" את המים מהכוס ויחזור להיות מוצק ועסיסי.

סלסלת ירקות

מאחסנים תפוחי אדמה ובצלים באותה סלסלה? לא מומלץ... הגזים שמפרישים הבצלים מקצרים את אורך החיים של תפוחי האדמה. רצוי לשמור מרחק ביניהם. לעומת זאת, אם תשימו תפוח עץ אחד בסלסלת תפוחי האדמה, זה ימנע מהם מלהנביט ניצנים ירוקים.

תפוח אדמה

אם אתם מתכוונים לאפות תפוחי אדמה בתנור, השרו אותם במשך כשעה קודם לכן במי מלח. זמן האפיה יתקצר וגם הטעם משתבח.
כשמבשלים תפוחי אדמה לסלט תפוחי אדמה, הוסיפו כף חומץ למי הבישול. החומץ יגרום לתפוחי האדמה לשמור על צורתם ולא להתפורר, וכך תקבלו קוביות יפות יותר. החומץ גם שומר על צבעם הלבן של תפוחי האדמה.

קרש חיתוך

משתמשים בקרש חיתוך מעץ? כדאי לעשות לו ניקוי יסודי אחת לתקופה, כיוון שבחריצים הדקים שיוצרים להבי הסכין נמצאים חיידקים. פזרו מעט אבקת סודה לשתיה על כל המשטח ובעזרת ספוג נקי ורטוב מעט נסו להחדיר אותה פנימה לתוך המשטח החרוץ. אחר כך התיזו קצת חומץ 5% , והניחו לו ולסודה לעשות ביניהם אינטראקציה של כ-10 דקות. כעבור 10 דקות שוטפים את קרש החיתוך תחת מים זורמים, הוא יוצא מבריק ונקי, כמו חדש.

הסרת ריח שום

להסרת ריחות בישול שנדבקו בידיים, שני פטנטים:
1. לערבב כף מלח עם קצת מים, לשפשף עם זה את הידיים במשך כמה דקות ולשטוף.
.2 לקחת כף מתכת, או מכסה של סיר נירוסטה, ולשפשף את הידיים על המתכת, לאחר מכן שוטפים את הידיים בסבון רגיל.

הרחקת מזיקים

2-3 שיני ציפורן במיכל הסוכר מרחיקות נמלים.
להרחקת מזיקים ממזון יבש, פזרו עלי דפנה בארון ואף בתוך שקיות / מיכלי האחסון של הקמח, קוסקוס, פתיתים וכו'.
תבשיל מלוח מדי

קרה לכם שנשפך לכם יותר מדי מלח לתבשיל?
הפטנט - להוסיף לתבשיל תפוח אדמה גדול, חצוי לשניים, ולתת להתבשל ביחד מספר דקות. תפוח האדמה סופח אליו את המליחות היתרה. ככל שתבשלו יותר, ככה יותר מלח ייספג בתפוח האדמה, כך שאם זה למשל מרק או תבשיל שבישול ממושך לא מזיק לו, בשלו עד שתפוח האדמה רך.
אם בישול יתר יהרוס לכם את התבשיל - הסתפקו רק בכמה דקות. את תפוחי האדמה שולפים החוצה בשלמותם.

טיפות חלמון שצנחו לחלבון

מכירים את זה שהפרדתם כמה ביצים לחלמונים ולחלבונים וטיפה או שתיים של חלמון צנחו לחלבון המיועד להקצפה?
תשכחו מלהקציף, זה פשוט לא ילך...
לוקחים חצי קליפת ביצה שבורה ומקרבים אותה לטיפת החלמון הסוררת ו"דגים" אותה, הטיפה נשאבת פנימה לתוך הקליפה.

הידעתם ?

חלבון ביצה מורכב מכ-90% מים ומכ-10% חלבונים. בחלמון יש כ-25% שומן, כ-15% חלבונים, כ-50% מים ומעט פחמימות. תהליך הקרישה, שבו הופך הנוזל למוצק, מתחיל בשינוי במבנה המולקולרי של הביצה ומסתיים בטמפרטורות שונות: קרישת חלבונים מתרחשת בטמפרטורה של 63-62 מעלות ואילו החלמון מתחיל להיקרש רק ב-69-68 מעלות.

איך מבשלים ביצה ?

דוקרים את בסיס הביצה באמצעות נעץ, בתנועה סיבובית (חשוב לדקור אותה בבסיסה, כלומר בקצה הרחב, כי שם כלוא האוויר). החור יאפשר לאוויר החם לצאת החוצה בזמן הבישול, וכך הביצה לא תתפוצץ.
ביצה רכה - מכניסים לסיר עם מים רותחים ומבשלים 5 דקות – לא יותר.
ביצה קשה - מכניסים לסיר עם מי ברז ומרתיחים. ברגע שהמים רותחים מכבים ומסירים מהאש. מכסים את הסיר במכסה ומניחים לביצה לעמוד במים הרותחים 10 דק'. לאחר מכן שוטפים ומכניסים למים קרים מאד (בישול יתר יהפוך את החלמון לפירורי וגם ייצור סביבו קרום בעל ריח גופריתי לא נעים). הוספת מעט מלח למי הבישול תהפוך את קילוף הביצה לקל יותר.

מידעון משאבי אנוש
חג אביב שמח !
ענבר - משאבי אנוש


עובדים יקרים, נשמח לקבל רעיונות, הערות והארות - למייל inbard@dp.technion.ac.il