יולי 2013

עובדים חדשים בטכניון
שם יחידה תפקיד
דימה קוזניצוב יחידת הביטחון סגן ממונה ביטחון
יעקב דינרמן אגף בינוי ותחזוקה מנהל פרויקטים בבניה
אלכס רייזנסון פקולטה להנדסת חשמל מהנדס מעבדה
שרון שחר פקולטה לרפואה מזכירה לענייני הוראה

**הננו מאחלים לכל העובדים החדשים והמחליפים הצלחה וסיפוק מהעבודה.

פרישה צפוייה בחודש הקרוב
שם יחידה
שפיץ חיה מכון לחקר הבניה
זוננשיין מיכאלה ארכיטקטורה
ד"ר סייג גבריאל בקורת פנים
בהט חוה ספריה מרכזית

** אנו מודים לכל הפורשים על שירותם בטכניון ומאחלים להם כל טוב.


הדרכה בשבילך...
פעילויות הדרכה לחודש יולי 2013

פעילות קהל יעד מועד פתיחה מועד אחרון לרישום
"מפגשים מחברים" - מפגש מסכם עובדים חדשים בטכניון (שנה-שנתיים) 7/7/13 זימונים ישלחו לעובדים עפ"י רשימה
הרצאה "רפואה מונעת בכלל וגסטרואנטרולוגיה בפרט" כלל עובדי הטכניון 16/7/13 3/7/13

על פעילויות מדור הדרכה והתכנים שיועברו בהן ניתן לקרוא עוד בקישור : תוכנית הדרכה שנתית תשע"ג


ערב לעובדי טכניון - האנשים שעושים את ההבדל

בחודש יוני התקיים בטכניון אירוע הוקרה לעובדים. האירוע נפתח בארוחת ערב חגיגית בלב הקמפוס. לאחריה נכנסו העובדים ביחד עם בני/ות הזוג אל האמפי ושם צפו בקליפ וסרט על עובדי הטכניון – האנשים שעושים את ההבדל.

בין נושאי הברכות באירוע: נשיא הטכניון - פרופ' פרץ לביא, משנה לנשיא ומנכ"ל -פרופ' ארנון בנטור, משנה לנשיא למחקר ומנהל המוסד -פרופ' עודד שמואלי ונציג ארגוני העובדים ויו"ר ארגון מ4 - ד"ר אבי פישמן.

באירוע ניתנה במה לעובדים המצטיינים, למתנדבים בקהילה ולקבוצת הכדורסל של העובדים – אלעד טכניון.

האירוע נחתם במופע המרכזי של אומן הסטנד-אפ המוביל - אדיר מילר ,אשר גלגל את כולנו מצחוק!

אנחנו נהנינו - מקווים שגם אתם !

עובדי טכניון


יום אוריינטציה לעובדים חדשים

תהליך קליטת עובד חדש הינו הצעד הראשון בבניית מחויבות ארגונית אצל העובד. זוהי ההזדמנות של הארגון להציג את עצמו, את חזונו וערכיו.

אגף משאבי אנוש דואג לערוך יום אוריינטציה לעובדים חדשים שהצטרפו לאחרונה, במסגרתו מקבלים העובדים החדשים סקירה על הארגון, על הפעילויות השונות ועל תוכניות משאבי אנוש.

המפגש האחרון נערך ב-18 ביוני לכ- 35 עובדים חדשים מכלל הטכניון.

ביום זה העובדים קיבלו תמונה כוללת של פעילות הטכניון, אגפיו ובעלי תפקידים עיקריים ממקור ראשון, ובו ניתנה גם האפשרות לשאול שאלות והעלאת סוגיות לא ברורות.

צוות אגף משאבי אנוש, דואג לחשוף את העובד החדש בפני הפעילויות השונות שעורך האגף בתחומי הרווחה, ההדרכה, בתחומי הפרט והפיתוח. כמו כן, מקבלים העובדים החדשים הסבר מפורט על מרכיבי השכר ע"י זאב גולדרט ראש מחלקת שכר מאגף כספים ובקרה.

מטרת יום זה היא בעיקר להקל על עובד חדש בתהליך קליטתו והשתלבות מהירה בעבודה.


יום גיבוש - צוות היחידה לנוער שוחר מדע

כתבה: אורלי פוקס

ביום בהיר ונהדר, יצאה משלחת מהיחידה לנוער שוחר מדע וטכנולוגיה לתור את יפו וסביבתה. המסע החל במתחם התחנה ביפו. שם שמענו על ההיסטוריה של המקום ועל הנחת מסילת הרכבת הראשונה בארץ ישראל. לאחר מכן, המשכנו רגלית לכיוון שכונת נווה צדק.

שכונת נווה צדק ידעה עליות ומורדות במיתוג השכונה. המדריך תאר בצורה סיפורית מרתקת את קורות השכונה, כיצד הפכה השכונה מ"משכנות עוני" שאף אחד לא רצה לגור בהם לשכונה יוקרתית ויקרה.

נהנינו מביקור במרכז סוזן דלל, ושמענו על מקימי ומתגוררי השכונה בעבר, אשר על שמם נקראים כיום רחובות מפורסמים כגון - רחוב שלוש, זרח ברנט, רב קוק, ש"י עגנון, יוסף חיים ברנר, רוקח ועוד.

המשכנו בטיול בסימטאות יפו ונחשפנו לאומנים שונים היוצרים בשיטות מיוחדות כגון - צורף תימני המייצר תכשיטים בצורה ייחודית, אומנית עיצוב תכשיטים מפימו ועוד. כמובן שבכל סדנה הקפדנו להשאיר את חותם כרטיס האשראי ...(-:

לשמחתנו, הטיול בסמטאות יפו לווה בבריזה קרירה ונעימה מן הים, אשר תרמה לחווית טיול נעימה במיוחד. את ארוחת הצהרים במסעדה לא ישכחו הבעלים ,מכיוון שהיא לוותה בקולות שמחה וצחוק מרובים.

לסיום, קינחנו בסדנת תופים וכלי הקשה שהוציאה את הילדים שבנו. תופפנו, רקדנו, שרנו ובעיקר התגלגלנו מצחוק...חזרנו הביתה שמחים, מאושרים ומלאי אנרגיות להמשך עבודה משותפת ומאומצת.

תודתנו ללימור כוחיי, שאירגנה את הטיול.

נוער שוחר מדע


הפינה הטעימה

כעורכת החדשה של המידעון, ברצוני להציג מעט את עצמי ואת הפינה החדשה – ישנה.

אצלנו בבית אמי נהגה לאפות בכל שבוע עוגות ועוגיות, אך ההתנסות הראשונה שלי באפייה הייתה דווקא בשעורי כלכלת בית בכיתה ד' (כן... כן... פעם היה שיעור כזה במערכת הלימודים). עם השנים, האפייה והבישול היו בעיקר להנאה ועבור בני משפחה וחברים ובינתיים החיים הובילו אותי לתחומי לימוד וקריירה אחרים - תואר ראשון ושני במנהל עסקים עם התמחות בשיווק ומשאבי אנוש.

יחד עם זאת, לא ויתרתי על האהבה למטבח ובשנים האחרונות התמקצעתי בשני תחומים - אפיית לחמים תחת שרביטו של Philippe Boivin, הבולונז'ר הראשי בבי"ס " Ecole Lenotre" בפריז ונחשב לאחד מאנשי המקצוע המוערכים בצרפת. והתחום השני - שוקולד, בניצוחו של Michel Willaume אלוף העולם בפטיסרי ומרצה בכיר בבית הספר לשוקולד של חברת Valrohna.

היה לי העונג והכבוד ללמוד משניהם וכעת אשמח פעם בחודש לחלוק את הידע והניסיון שלי אתכם.

שף
ענבר - משאבי אנוש

והפעם - טיפים צוננים לימים החמים

חשוב לשתות והרבה !!! גם כשיושבים במזגן ...

אלו אשר לא מסוגלים לשתות רק מים , שימו מעט (והדגש על מעט ) תרכיז רגיל או דיאט, הוסיפו פלחי תפוז / נקטרינה / תפוח/ נענע / לואיזה ושדרגו את המשקה בקוביות קרח המכילות נענע או קוביות פרי שאתם אוהבים. לאוהבי התה – הכינו חליטת תה קינמון צוננת, הוסיפו מקלות קינמון , פלחי תפוח והמתיקו כאוות נפשכם.

קוקטייל

ולחרוצים מבינכם – מתכון להכנת לימונדת לבנדר ורודה:

פרחי הלבנדר הסגולים מעניקים לתרכיז הלימונדה צבע ורדרד וטעם מרענן . פרחי לבנדר מיובשים ניתן להשיג בחנויות התבלינים.

להכנת 500 מ"ל תרכיז:
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 מ"ל (4/5 כוס) מים
2 כפות גדושות פרחי לבנדר מיובשים
6 לימונים קטנים-בינוניים

אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר קטן סוכר, מים ופרחי לבנדר.
מנמיכים את האש ומבשלים עד לקבלת סירופ צלול ללא גרגרי סוכר. מכבים את האש ומצננים במשך 10 דקות.
מסננים את הסירופ עד לקבלת נוזל נקי וללא פרחי הלבנדר.
סוחטים את הלימונים ומערבבים עם סירופ הסוכר המסונן. מעבירים לקופסת פלסטיק ושומרים במקפיא למשך כמה חודשים.
להגשה: מערבבים לפי טעמכם מהתרכיז הקפוא עם מים קרים, מוסיפים קרח ומגישים.

לימונדה ורודה


** חברים יקרים, בתקופה הקרובה ברצוננו לשדרג את עיצוב , שם ותוכן המידעון.
נשמח לקבל רעיונות, הערות והארות - למייל inbard@dp.technion.ac.il