|
|||||||||||||||||||||||||
עובדים חדשים בטכניון
**הננו מאחלים לכל העובדים החדשים והמחליפים הצלחה וסיפוק מהעבודה.
** אנו מודים לכל הפורשים על שירותם בטכניון ומאחלים להם כל טוב.
באתר תמצאו מידע עדכני ותמונות מארועי השנה החולפת, הינכם מוזמנים להיכנס ולהתעדכן: מדור רווחה חלוקת שי לילדי עובדים המתגייסים לצהל – החל מחודש ינואר 2014. גיוס נעים! מדור הדרכה
נוטעים תקווה כ- 50 ילדים מארבע מועדוניות, מנשר ומחיפה הגיעו השבוע לגן האקולוגי בטכניון לטקס הנטיעות המסורתי, בהשתתפות נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא ועובדי הטכניון, המתנדבים במועדוניות לאורך השנה. הילדים יחד עם עובדי הטכניון סיירו בגן האקולוגי בהדרכתה של אוצרת הגן בשמת סגל, אורן אזרי ולואיק לה גואף ונהנו מפעילויות חווייתיות בחיק הטבע. בסיום הפעילות הם התכבדו במרק חם ובתה צמחים מעשה ידיהם של העובדים. נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא נטע יחד עם הילדים עץ אלון. "לכו ובדקו כמה גבה העץ שנטעתם בשנה שעברה," הוא ביקש מהילדים, "אני מאחל לכם שגם אתם וגם העצים תעלו ותפרחו ושתגיעו ללמוד בטכניון בעוד מספר שנים, זכרו את העצים שנטעתם בצעירותכם כאן." עובדי הסגל המנהלי של הטכניון, גמלאי הטכניון ומוסד הטכניון, מתנדבים במועדוניות מזה ארבע שנים. בכל שבוע, מגיעים למועדוניות מתנדבים מעובדי הטכניון בשעות הצהריים , מסייעים לתלמידים בהכנת שיעורי בית ויוזמים פעילויות העשרה ומשחק עם הילדים. "הנטיעות לכבוד ט"ו בשבט בטכניון, הפכו למסורת לשמחת הילדים והעובדים, " אמרה אסנת לוי ממרכז רישום וקבלה בטכניון, המרכזת את פרויקט ההתנדבות". חלק מהמתנדבים מהוססים בתחילת הדרך, אבל מתאהבים בילדים ומקפידים לא להפסיד שום מפגש. נוצרת כאן נתינה שיש בה רווח אישי אדיר. עובדים נוספים מהטכניון המעוניינים להתנדב מוזמנים לפנות ל -אסנת לוי 2666 בתמונה : נשיא הטכניון פרופסור פרץ לביא נוטע יחד עם יוסף בוגלה תלמיד ממועדונית בית יהושע וילדי מועדונית אימבר צילום : שיצו שירותי צילום, דוברות הטכניון טקס עובדים מצטיינים בטכניון - ינואר 2014 מתוך אתר אקדמי - אתר החדשות של האקדמיה בישראל בטקס מרגש הוענקו תעודות לעובדים והמרצים המצטיינים בטכניון בחיפה בשנת תשע”ג. את הטקס הנחה פרופ’ אביגדור גל מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, וראשונים יוזכרו העובדים המצטיינים: אברהם אדגה מאגף בינוי ותחזוקה, ורד בהר מהפקולטה להנדסת תעשייה וניהול, גילה גבירץ מהפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון, יעקב משה מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית, ומיכאל קלינה מהפקולטה למדע והנדסה של חומרים. המרצים המצטיינים היו פרופ’ עודד רבינוביץ, פרופ' רפאל זקס, פרופ' אמנון כ”ץ, פרופ' אביעד שפירא, פרופ' דן ליברזון, ד”ר אריה סידס, ד”ר וופא אליאס, ד”ר ירון פלוס ויוסי סיקולר מהפקולטה להנדסה אזרחית וסביבתית. מהפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים נבחרו פרופ' נורית ליסובסקי, ד”ר אריאל טיבי, רונה אביסף וישראל גלון. מהפקולטה להנדסת מכונות הצטיינו פרופ’ משה שהם ופרופ' יוסף גבלי. בפקולטה למדע והנדסה של חומרים הצטיינו פרופ’ מחקר דן שכטמן שנבחר כמרצה מצטיין מתמיד, ופרופ' גיטי פריי. בפקולטה להנדסת חשמל הצטיינו פרופ’ יונינה אלדר וד”ר רן כפתורי, ומהפקולטה למתמטיקה צויינו פרופ’ דוד צילג המנוח כמרצה מצטיין מתמיד, ד”ר לב גולדשטיין כמרצה מצטיין מתמיד, ד”ר לידיה פרס-הרי כמרצה מצטיינת מתמידה, ד”ר עליזה מלק וד”ר אביב צנזור. בפקולטה לפיזיקה הצטיינו ד”ר סילביה בהר, ד”ר מוחמד עכאשה ודוד אגמון, בפקולטה לכימיה נבחרו פרופ’ מוריס אייזן וד”ר סמאח סמעאן, ובפקולטה להנדסת אווירונוטיקה וחלל הצטיינו פרופ’ אלון גני כמרצה מצטיין מתמיד, ופרופ’ דן גבעולי, פרופ’ יורם טמבור, פרופ' משה אידן וד”ר יוסי מאיר. בפקולטה להנדסת תעשייה וניהול הצטיינו פרופ' לירון ידידציון, פרופ' אלה מירון-ספקטור, ד”ר אבי גרינברג, ד”ר חובב פרץ, ד”ר אדית שלו ושרון טל-איצקוביץ, ובמחלקה ללימודים הומניסטיים ואמנויות נבחרו ברגיטה האן-מיכאלי כמרצה מצטיינת מתמידה, ד”ר יהודית הן, אביטל בינה פולק, עו”ד תמר גוטגולד-כהן, מנחם נבנהויז וריקה עיני-טאקאקי. במחלקה לחינוך למדע וטכנולוגיה הצטיינו פרופ' אילת ברעם-צברי, ד”ר אהרון גרו, ד”ר נועה רגוניס, ד”ר איריס תנחום-זודיק ושי ישראלי. בפקולטה למדעי המחשב נבחרו פרופ’ מיכאל אלעד וד”ר רועי אנגלברג, בפקולטה לביולוגיה פרופ’ שמעון גפשטיין כמרצה מצטיין מתמיד, פרופ' יואב ערבה וד”ר שירלי לרום, בפקולטה לרפואה הצטיינו פרופ’ מיכאל אבירם כמרצה מצטיין מתמיד, פרופ’ דורון מלמד כמרצה מצטיין מתמיד ופרופ' זקי קריים כמרצה מצטיין מתמיד. בנוסף ניתן פרס ההנהלה לחברי סגל נלווים מצטיינים לד”ר גל בן-דוד מהפקולטה להנדסת חשמל ולדוד אגמון מהפקולטה לפיזיקה. קירור קריוגני – טכנולוגיה, שימושים ומבט לעתיד מתוך הרצאה של פרופ' אמריטוס גרשון גרוסמן בפני סגל מנהלי בפקולטה להנדסת מכונות : ייחודה של הפעילות בהנדסת מכונות היא התמקדות בפיתוח המקררים עצמם, משימה שתאפשר שילובם במערכות שונות לשם פעולה אוטונומית. בפיתוח המקררים נעשה מאמץ לשפר את יעילותם ולהקטין את מידותיהם, עד כדי מזעור. כך נפתחת הדרך לשימושים חדשים ומעניינים, כגון מכשירי ראיית לילה קומפקטיים, מכשור רפואי לדיאגנוסטיקה ולניתוחים עדינים, ועוד. הפעילות העיקרית במעבדת רכלר לקירור קריוגני בפקולטה מתמקדת בפיתוח מקררים זעירים, ולצידם אמצעי הנעה שתפקידם להחליף את המדחסים הקונבנציונליים. טיול שנתי - הפקולטה לרפואה כתבה - שירי שפורן השנה יצאנו לטיול שנתי לעכו – בסימן ממלכת האבירים ! הטיול החל בבית הכנסת "אור תורה" – בית כנסת אשר הוקם על ידי עולים מתוניסיה, בעל 4 קומות של עבודות פסיפס מהמסד ועד הטפחות, עם חלונות וויטרז' ייחודיים המספרים את סיפורו של עם ישראל. בבית הכנסת אכלנו ארוחת בוקר שהכינו בנות הפקולטה. לאחר מכן, המשכנו למספר אתרים וביניהם מצודת הרובע ההוספיטלרי – אחת המצודות הגדולות שנתגלו בעולם. ההוספיטלרים בנו מתחם זה , בשתיים עד שלוש קומות, סביב חצר מרכזית הכולל גם חלקים תת קרקעיים. כיום רואים בעיקר את שרידי קומתה של המפקדה ההוספיטלרית. מעל האתר הארכיאולוגי שוכן המוזיאון לתולדות המחתרות של משרד הביטחון. ברובע ההוספיטלרי קיימים שלושה מבנים עיקריים- המפקדה (אולמות האבירים), כנסיית יוחנן הקדוש ובית החולים מדרום לכנסייה, שטרם נחפר. נכנסנו לאולמות האבירים , אולמות ששימשו בעבר ללינה ואכילה עבור מסדרי הצלבנים שהתקיימו בעכו. האולמות התגלו בשנות ה 60 של המאה העשרים במהלך חפירה להנחת צנרת ביוב . נכון להיום, טרם הושלמה מלאכת השימור והחפירה. הלכנו בעקבות מנהרות הטמפלרים – מסלול תת קרקעי החוצה את עכו ממזרח למערב, תוך הליכה על מדרך עץ שמתחתיו זורמים מים. טיילנו בשוק עכו האותנטי ומשם המשכנו לכלא עכו, שבתקופת המנדט הבריטי היה בית הסוהר המרכזי בארץ ישראל. הבריטים החזיקו בכלא זה את אסירי המחתרות ואסירים מוסלמיים שנעצרו במהלך המרד הערבי הגדול. את הסיור המרתק סיימנו בארוחת צהריים בבית הארחה "האבירים" ומשם קינחנו בגן הבהאי המטופח-מקום קבורתו של הבהא אללאה- מייסד הדת הבהאית.
סינבון Cinnabone (כ- 24 יח')
אופן הכנה: לשים את כל החומרים ללא המלח למשך 5 דקות במהירות 1. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות במהירות 2. מניחים בצד למנוחה עד הכפלת נפח הבצק. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים לעובי של 1/2-3/4 ס״מ, מורחים את הבצק בחמאה רכה (לא מומסת) . מכינים את תערובת המילוי: 1 כוס סוכר + 2.5 כפות קינמון + 2 כפות קורנפלור (הקורנפלור עוזר למיצוק המילוי על מנת שלא יינזל החוצה באפייה). מפזרים את התערובת על החמאה, מגלגלים את הבצק צמוד עד כמה שניתן ופורסים לפרוסות בעובי של 1-2 ס״מ. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח. מכסים את המגש בניילון נצמד ומגבת מעל. אפשר גם להניח ללילה בקירור, להוציא לתפיחה ואז לאפות. אפייה ב- 180 מעלות למשך 17-20 דקות. לרוטב: חצי כוס חלב חמים עם חצי כוס אבקת סוכר מעורבבים היטב עד להמסת הסוכר. מורחים את המאפים מייד עם יציאתם מהתנור ומריחה נוספת לאחר שהתקררו מעט. בתאבון, עובדים יקרים, נשמח לקבל רעיונות, הערות והארות - למייל inbard@dp.technion.ac.il |